CA, reprezentat in Romania de SolvIT Networks, a dat publicitatii cel mai nou Internet Security Outlook Report. Studiul bazat pe datele stranse de cercetatorii CA Global Security Advisor, prezinta predictiile pentru 2008 in ceea ce priveste securitatea pe internet.

Cercetatorii CA au descoperit ca mai mult de 90% din emailuri sunt spamuri si mai mult de 80% din spamuri contin linkuri catre site-uri "rautacioase" sau malware.

De asemenea studiul arata ca alegerile prezidentiale din S.U.A. si Jocurile Olimpice de la Beijing ofera oportunitati importante pentru atacuri distructive si coruperea sau furtul informatiilor.

Deoarece firmele si consumatorii individuali achizitioneaza computere noi, piata pentru Vista va creste. Desi este proiectat sa fie  cel mai sigur sistem de operare Microsoft, in 2007 au fost raportate 20 de vulnerabilitati, conform Institutului National al Standardelor si Tehnologiei si S.U.A. Cu cat este mai utilizat cu atat va fi mai supus atacurilor. 

Studiul releva faptul ca numarul calculatoarelor infectate de botnets va creste brusc in 2008. Datorita incercarilor de a deveni mai greu de detectat, bot-hearderii isi schimba tactica si descentralizeaza arhitecturile via peer-to-peer. Ei utilizeaza din ce in ce  mai mult mesageria instant ca principal mod de "imprastiere" a botnetilor.

Raportul CA 2008  Internet Security Outlook este menit sa-i informeze pe consumatori si afacerile de cele mai noi si mai periculoase amenintari, prognozeaza trendurile si furnizeaza sfaturi practice si protectie.

Data: 29 ianuarie 2008

Sursa: CA Security