În urma inspecției, au fost retrase definitiv de pe piață 500 de kilograme de alimente, au fost oprite temporar de la comercializare 20 de tone de produse și au fost aplicate 575 de amenzi, în valoare de 1,7 milioane de lei.
 
Cele mai grave probleme au fost depistate la produsele din carne (prezentând semne de alterare sau arsuri de la congelare ori vândute după data expirării sau fără data expirării trecută pe ambalaj).
 
Inspectorii au descoperit și ouă care își depășiseră termenul de valabilitate, dar și vopsea de ouă vândută în continuare, deși expirase de aproape trei ani.
 
Au fost găsite, de asemenea, figurine de ciocolată a căror culoare era modificată sau expiraseră și fursecuri și prăjituri comercializate după termenul de valabilitate.
 
Angajații ANPC au mai acordat amenzi pentru comercializarea de produse neconforme cu datele inscripționate pe ambalaj sau etichetate greșit, pentru nereguli la afișarea prețului, dar și pentru nerespectarea temperaturilor de depozitare recomandate ori pentru diferențe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat.