Aproape doua treimi dintre moldoveni (mai exact 63%) sunt de acord cu aderarea tarii lor la Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj realizat de catre Asociatia Sociologilor si Demografilor din Moldova, preluat de agentia Interlic.

In ceea ce priveste numarul celor care se opun unei ipotetice aderari acesta poate fi considerat mic in contextul in care putin peste 10%, respectiv 12%, dintre cei care au participat la sondaj au raspuns „Nu” la intrebarea: Sunteti de acord cu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana?

Un alt element care confirma interesul moldovenilor pentru aderarea la UE il reprezinta faptul ca 95% dintre cei chestionati au afirmat ca vor participa la un eventual referendum pe aceasta tema.

Pe de alta parte, Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord  – NATO nu se bucura de aceeasi apreciere precum Uniunea Europeana in contextul in care numarul celor care se opun aderarii Moldovei la Alianta Nord-Atlantica este de aproape doua ori mai mare fata de numarul celor care sustin acest demers, respectiv 39% fata de 21%.

Sursa: Interlic (Moldova)