Metrorex va organiza două licitaţii în valoare estimativă totală de 59,5 milioane de lei, fără TVA, pentru punerea în funcţiune a tronsonului 1 Mai-Parc Bazilescu al magistralei IV, se arată într-un anunţ al companiei.

Prima licitaţie vizează lucrări la instalaţii şi finisarea spaţiilor tehnice şi are o valoare estimativă de 31,3 milioane de lei, fără TVA.

Contractul are o valabilitate de un an, urmând ca ofertele să fie deschise la 25 martie.

A doua licitaţie, în valoare estimativă de 28,2 milioane de lei, fără TVA, vizează lucrări la calea de rulare, la şina a treia şi îmbunătăţirea gradului de etanşare.

Contractul se va desfăşura pe o perioadă de opt luni, iar ofertele vor fi deschise la 25 februarie.

Preţul, criteriu dominant

Ambele licitaţii sunt finanţate de la bugetul de stat, criteriul de atribuire va ţine cont în proporţie de 80% de preţ şi 20% de propunerea tehnică.

Licitaţiile vor fi electronice, durata unei runde fiind de o zi.

În prezent, Magistrala IV este formată din patru staţii pe tronsonul 1 Mai-Gara de Nord, urmând ca întreaga magistrală să fie finalizată în două etape, respectiv tronsonul 1 Mai-Laromet şi tronsonul Laromet-Zarea.

Galeriile porţiunii 1 Mai – Zarea au fost construite până în anul 1990, iar ulterior au intrat în conservare.

Metrorex a transportat anul trecut, în medie, peste 500.000 de călători zilnic, în creştere uşoară faţă de media de 479.000 de pasageri pe zi pe ansamblul anului precedent, şi a majorat capacitatea de transport cu 19% faţă de 2008.

SURSA: Mediafax