Despre Mauritius, Mark Twain scria: „Paradisul nu este decat o copie a acestei insule”. Ce puteti face aici? Puteti admira cele o treime din plantele care cresc pe insula Mauritius si care nu se gasesc in nici un alt colt al planetei, puteti face scufundari in apele calme ale Oceanului Indian pentru a vedea cele mai mari recifuri de corali din lume sau puteti pur si simplu sa admirati muntii vulcanici si plantatiile de sfecla de zahar. Daca va decideti sa vizitati aceasta insula care are peste zece milioane de ani, evitati doua lucruri: sa mergeti in perioada ianuarie-martie, cea mai ploioasa din an, si sa faceti plaja dezbracati, pentru ca nudismul este interzis in Mauritius.
Peste cinci milioane de turisti viziteaza anual Thailanda, fie pentru a se bucura de plajele cu nisip fin din Golful Thailandei si de apa limpede a Marii Andaman, fie pentru a admira templele si ruinele antice. Din acest motiv, turismul este principala sursa de venituri pentru thailandezi. Capitala, Bangkok, este un oras aglomerat si fierbinte, desi este construit chiar pe tarmul marii, de-a lungul unor canale. Piata plutitoare din Bangkok, unde oamenii vin cu barca la cumparaturi, este celebra in lume. Chiar daca nu intentionati sa cumparati orez, cea mai vanduta marfa aici, aveti ocazia sa platiti doar un dolar pentru un buchet de orhidee, floarea simbol a Thailandei. Si totusi, cei mai multi turisti sunt atrasi de mare. Statiunea Pattaya, considerata cea mai linistita, este un adevarat paradis pentru surferi si inotatori.
Rumba, romul si cele mai cautate tigari de foi din lume: intr-un cuvant, Cuba. Cea mai mare insula din Marea Caraibelor are aproximativ 300 de plaje cu nisip alb ca zapada, care se intind pe circa 5.800 de kilometri. Daca Varadero, cea mai cunoscuta statiune, vi se pare prea aglomerata, puteti merge intr-una dintre statiunile din nord si sta cateva zile intr-un bungalou pe plaja, fara lumina electrica, apa calda sau orice alta urma de civilizatie. Capitala, Havana, merita vizitata macar pentru a vedea casele coloniale si localurile favorite ale scriitorului american Ernest Hemingway. Spiritul colonial este mai accentuat in Trinidad, iar viata culturala mai agitata in Santiago de Cuba.
Cunoscuta si sub numele de Mica Spanie – dat de Cristofor Columb in timpul calatoriei sale in Lumea Noua – Republica Dominicana este un adevarat paradis in Marea Caraibelor. Aceasta destinatie unica ofera cate ceva pentru fiecare: unele dintre cele mai apreciate plaje din lume, cu nisip alb si fin, scaldate de ape cristaline si linistite – Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana (plaje cu cocotieri); linistea unui somn in hamac la umbra unui palmier, cucerirea celui mai inalt varf din Caraibe – Pico Duarte -, traversarea celui mai mare lac cu apa sarata sau, de ce nu, rafting pe raul Yaque del Norte. Vremea aproape tot timpul anului este insorita, cu ploi scurte dimineata – ideala pentru sistemul nervos. Ritmurile merengue – viata poporului dominican – sunt auzite tot timpul anului, vara la Festivalul de muzica latina si la Festivalul Merengue, si iarna la petrecerile de Craciun sau Anul Nou.    

Thailanda – Paralela 45 – 1.190 USD/persoana. Servicii incluse: transport avion Bucuresti-Bangkok-Bucuresti, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de patru stele in Pattaya, 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel patru stele in Bangkok, 1/2 zi tur de oras Bangkok, taxa de viza. Nu este inclusa in pret asigurarea medicala obligatorie.

Mauritius – Accent Travel & Events – 1.592 USD/persoana sapte nopti cazare la hotel Le Paradis****, cu demipensiune si transfer aeroport-hotel. Biletul de avion costa intre 950 si 1.260 USD/persoana in functie de clasa de rezervare, fara taxe de aeroport.

Republica Dominicana – CMB Travel – 108 USD/persoana/zi cazare in camera dubla la Hotel Barcelo Bavaro Beach**** in Punta Cana (plaja cu cocotieri). Biletul de avion costa aproximativ 830 USD.

Cuba – Accent Travel & Events – 745 euro/persoana sapte zile cazare in camera dubla in sistem All inclusive la hotel Iberostar Barlovento****, statiunea
Varadero. Biletul de avion costa intre 870 si 1.170 USD/persoana, in functie de clasa de rezervare, fara taxe de aeroport.