Schema de personal a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) va fi redusă cu peste 500 de posturi, la un total de 1.787 angajaţi, prin reorganizarea instituţiei în baza unui regulament aprobat, vineri, de Guvern, a anunţat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Reducerea numărului de posturi corespunde prevederilor Legii 329/2009 de reorganizare a autorităţilor guvernamentale, aprobată la sfârşitul anului trecut.

„Prin acest regulament urmărim punerea în aplicarea efectivă a prevederilor Legii 329/2009 la nivelul Registrului Comerţului – şi am operat practic o reducere de posturi de la aproximativ 2.300 la 1.787 funcţii – şi reorganizările restructurale care au decurs din aceste reduceri. Pe de altă parte, am urmărit reorganizarea Registrului Comerţului constând în schimbarea procedurilor de înregistrare, prin retragerea judecătorului delegat”, a declarat, la finalul şedinţei de guvern, ministrul Justiţiei.

Guvernul a decis, la sfârşitul anului trecut, că acele cereri depuse de firme la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi aflate în competenţa judecătorului delegat vor fi soluţionate de către directorul Oficiului şi alte persoane desemnate de către acesta, prin transferul de atribuţii pentru maximum şase luni, până la înfiinţarea profesiei de registrator comercial, pentru deblocarea activităţii instituţiei.

SURSA:Mediafax