"Pe măsură ce producţia internă de ţiţei şi gaze scade, iar preţurile pentru ţiţei se menţin, de asemenea, scăzute, sunt necesare investiţii în câmpurile onshore de ţiţei şi gaze existente şi concentrarea pe menţinerea în continuare a viabilităţii economice, în conformitate cu cele mai recente reglementări de mediu, pentru asigurarea creşterii factorului de recuperare a hidrocarburilor. Împrumutul BERD va ajuta Expert Petroleum să îşi optimizeze structura de capital şi să investească în proiecte de modernizare în vederea creşterii eficienţei energetice şi îmbunătăţirii producţiei. Investiţia Băncii va contribui la demersul Companiei de a face câmpurile de ţiţei şi gaze, pe care le operează, mai sigure, mai curate, mai productive şi mai profitabile pe o perioada mai lungă de timp", se arată în comunicat. 

"Suntem foarte încântaţi să susţinem Expert Petroleum deoarece compania continuă să ofere o abordare inovatoare şi unică în reabilitarea câmpurilor de ţiţei şi gaze mature şi să asigure o recuperare mai eficientă a resurselor interne de hidrocarburi", a declarat Eric Rasmussen, directorul BERD pentru Resurse Naturale. 

"Suntem încântaţi să extindem cooperarea noastră, de lungă durată, cu BERD. BERD reprezintă un partener cheie în strategia noastră de a moderniza şi optimiza câmpurile mature de petrol si gaze, într-un mediu curat şi sigur", a spus, la rândul său, Ghiath Sukhtian, preşedintele Expert Petroleum. 

În comunicatul BERD se mai precizează că Expert Petroleum este o organizaţie specializată în optimizarea operaţiunilor, dezvoltarea forţei de muncă, eficientizarea consumului de energie şi mărirea producţiei şi a rezervelor câmpurilor mature de ţiţei şi gaze. Compania operează în România 18 câmpuri mature de ţiţei şi gaze însumând 400 de sonde în producţie şi peste 1.000 de angajaţi. Expert Petroleum face parte din grupul GMS Holdings, care este un mare grup de investiţii internaţionale diversificate deţinute de o familie. 

AGERPRES