În afară de confortul camerei de hotel, aceștia își mai doresc să existe activități în hotel, petreceri tematice și chiar evenimente dedicate celor mici.

Dacă acum 5 ani doar 1 din 15 români oferea feedback online hotelului unde se caza, astăzi datele s-au îmbunătățit considerabil. Românii oferă feedback hotelului sau pensiunii unde s-au cazat și apreciază condițiile de cazare, locația, masă, dar și spațiile de joacă pentru copii și activitățile suplimentare disponibile în hotel.

Anul acesta aproape 28.000 de review-uri au fost înregistrate de Travelminit.ro, majoritatea apreciind raportul calitate/preț, locația, curățenia camerelor și a spațiilor publice dar și atitudinea personalului.

Care au fost cele mai apreciate hoteluri de turiștii români în acest an

Pe final de an, platforma Travelminit.ro a realizat și un top al celor mai apreciate hoteluri și pensiuni, luând în considerare feedback-ul turiștilor înregistrat pe Travelminit.ro, numărul total de rezervări în anul 2019, dar și opinia unui juriu format din specialiști în turism.

Hotelul anului conform concluziilor Travelminit.ro este hotelul Szeifert din Sovata, apreciat de 287 de turiști pentru curățenia, amabilitatea personalului și serviciile de calitate. Prețul unei nopți de cazare la hotelul Szeifert din Sovata începe de la 100 lei/noapte. Al doilea cel mai apreciat hotel a fost Royal Boutique Mangalia urmat de Grand Hotel Balvanyos.

Cele mai apreciate pensiuni din România au fost, conform Travelminit.ro, pensiunea Element Alba Iulia, Casă Bertha Sighișoara și pensiunea Lacrima Izei Sacel. Cel mai apreciat apartament închiriat în regim hotelier a fost proprietatea Nice & Cozy din Timișoara. Travelminit.ro include acum aproape 750 de astfel de apartamente închiriate în regim hotelier.

În 2019 Travelminit.ro a înregistrat un total de 27.205 review-uri ale oaspeților și aproape 600.000 de înnoptări rezervate.

Mâncarea: punctul critic al hotelurilor și pensiunilor din România

Dacă evaluarea serviciilor primite și a curățeniei este în general una pozitivă, lucrurile stau complet diferit în ceea ce privește satisfacția meselor servite în cadrul spațiului de cazare și acest element primește în general cel mai mic punctaj în cadrul evaluărilor turiștilor. O situație similară se întâmplă și cu raportul calitate – preț al pachetului rezervat, majoritatea turiștilor români acordând punctaj scăzut pentru acest aspect.

Turiștii români apreciază atenția primită și comunicarea cu reprezentanții proprietăților de tip apartament, case de oaspeți și pensiuni, astfel că le-au acordat o notă medie de 9,3 din 10. Aceștia sunt mai puțin mulțumiți de atitudinea personalului din hoteluri, a căror servicii au fost apreciate cu notă 8,8 din 10.

Este important de menționat și că se face o diferența și între așteptările turiștilor care călătoresc în scop de business și cei care călătoresc pentru a-și petrece vacanța, primii evaluând mult mai critic calitatea serviciilor primite.

Cele mai apreciate localități din România pentru calitatea hotelurilor și pensiunilor sunt Sibiu și Sovata, este rezultatul aceleiași analize realizate de Travelminit.ro. Pe locurile secunde se regăsesc localități precum Sighișoara, Praid, dar și localitățile montane consacrate precum Sinaia, Bușteni, Brașov și Predeal.

De sărbători, românii caută hoteluri cu petreceri tematice și activități pentru copii

Dacă în restul anului românii caută să profite de atracțiile din jurul hotelului unde sunt cazați, de sărbători mulți dintre ei se limitează la petrecerile hotelurilor și activitățile disponibile în cadrul proprietăților. De aceea sunt căutate hotelurile cu SPA, piscină, dar și cu activități pentru copii.

„Turiștii care călătoresc de sărbători preferă să se bucure de confortul hotelului în care sunt cazați, exploatează toate facilitățile acestuia, profită de mesele îmbelșugate și sunt mult mai permisivi în ceea ce privește bugetul de vacanță” a declarat Rigo Ferenc, Co-fondator Travelminit.ro

Despre Travelminit.ro

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 3.500 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma estimează 13 milioane de vizitatori pentru anul 2019 și valoarea totală a rezervărilor la finalul anului 2019 va atinge 14 milioane de euro.