Profitul operaţional al UniCredit în România a crescut în al treilea trimestru cu 21,1%, faţă de perioada aprilie-iunie 2008, la 34,6 milioane de euro, pe fondul unui avans de 9,5% al veniturilor şi o reducere de 0,4% a cheltuielilor, a anunţat miercuri grupul bancar.

Veniturile s-au situat în al treilea trimestru la 68 de milioane de euro, se arată într-o prezentare trimestrială a Unicredit.În perioada analizată, profitul înainte de impozitare a urcat cu aproape 50%, faţă de trimestrul anterior, la 19,6 milioane de euro.

Raportul dintre costuri şi venituri s-a plasat în al treilea trimestru la 49,2%.

UniCredit avea în România la finele lunii septembrie un număr de 257 de sucursale. Grupul deţine pe plan local Unicredit Ţiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management, Pioneer Asset Management şi CA IB Romania.

Profit operaţional de 3 miliarde de euro, la nivel de grup

La nivel de grup, UniCredit a raportat pentru al treilea trimestru un profit operaţional de 2,9 miliarde de euro, în scădere cu aproape 26% comparativ cu perioada aprilie-iunie, dar în urcare cu 12% faţă de intervalul similar din 2008. Profitul net s-a situat la 394 milioane de euro, cu 19,6% mai redus decât rezultatul din trimestrul anterior şi cu 26% mai mic faţă de cel din al treilea trimestru din 2008.

Veniturile s-au redus în ritm trimestrial cu 14,1% şi în ritm anual cu 0,2%, la 6,7 miliarde de euro. Provizioanele de risc pentru credite s-au situat, în al treilea trimestru, la 2,1 miliarde de euro.

La sfârşitul lunii septembrie, grupul deţinea active totale de 958 de miliarde de euro, faţă de 983 de miliarde de euro în iunie 2009, sau 1.045 miliarde de euro la finele anului trecut.

UniCredit notează că performanţele din al treilea trimestru demonstrează capacitatea grupului de a genera capital şi profit şi îmbunătăţirea balaţei contabile.

SURSA:Mediafax