“Noul parteneriat presupune că magazinele afiliate ShopMania BIZ să aibă opţiunea de a include serviciul mobilPay ca metodă de plată în cadrul magazinului lor. După crearea unui cont de comerciant mobliPay, magazinele online trebuie doar să acceseze panoul de administrare de pe platforma ShopMania BIZ, să bifeze mobilPay ca metodă de plată şi să introducă o serie de informaţii asociate contului serviciului de plată online cu cardul”, a explicat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

În prezent există peste 3.000 de magazine online create pe platforma ShopMania BIZ, care operează în domenii precum electronice şi eletrocasnice, multimedia, auto sau bunuri de larg consum.

“Pentru acest an, estimăm că aproximativ 500 de magazine partenere ShopMania BIZ vor opta pentru acestă metodă de plată. Ca număr de tranzacţii, până la sfărşitul anului apreciez că vom procesa circa 50.000 de plăţi în cadrul parteneriatului cu ShopMania BIZ”, a adăugat Antonio Eram.

Reprezentanţii ShopMania BIZ apreciază faptul că diversificarea opţiunilor de plată cu cardul oferite magazinelor partenere din România va avea un impact pozitiv asupra creşterii şi dezvoltării comerţului online local.

“ShopMania BIZ este un produs internaţional, însă adaptăm funcţionalităţile platformei la specificul fiecărei pieţe locale. Ne face plăcere să putem oferi clienţilor noştri din România posibilitatea de a integra în magazinele lor o metodă de plată online atât de sigură, precum mobilPay”, a declarat Arthur Rădulescu, directorul general Asesoft Net, dezvoltatorul platformei ShopMania BIZ.

mobilPay este unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu cardul, cu o cotă de piaţă estimată pentru acest an la 40%, corespunzătoare unui număr de 1,5 milioane de tranzacţii.