RHJ International intenţionează să ofere grupului General Motors (GM) aproximativ 300 de milioane de euro pentru achiziţia unei participaţii de peste 50% la constructorul auto german Opel, au declarat, marţi, două surse apropiate discuţiilor, transmite Mediafax.

„Tinde spre 300 de milioane de euro, dar nu este chiar atât”, a spus una dintre surse. A doua sursă a afirmat că suma se va ridica la „aproximativ 300 de milioane” de euro.

RHJ va prezenta propunerea, miercuri, guvernului german, pentru a putea obţine garanţii de stat pentru credite, în valoare de 3,8 miliarde de euro, necesare continuării activităţii la Opel.

Oferta RHJ este inferioară celei a producătorului auto chinez Beijing Automotive (BAIC), care a propus GM 660 de milioane de euro pentru 51% din Opel şi a cerut garanţii pentru împrumuturi în valoare de 2,64 miliarde de euro.

Principalul favorit pentru preluarea Opel, compania canadiană Magna, a oferit GM 500 de milioane de euro pentru achiziţia a 55% din acţiunile companiei germane şi vizează garanţii guvernamentale pentru credite de 4,5 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax