În cadrul celei de-a treia ediţii a târgului imobiliar Project Expo, dedicat programului „Prima Casă”, au fost rezervate 294 de locuinţe, iar pentru aproximativ 120 dintre acestea au fost semnate precontracte.

„Aproximativ 40% dintre cei care au făcut rezervări au semnat deja şi un precontract”, a declarat pentru capital.ro Cosmin Radu, director al Zero Point Consulting, una dintre companiile organizatoare. Preţurile locuinţelor pentru care dezvoltatorii au semnat un precontract au fost cuprinse între 19.000 de euro şi 140.000 de euro. 

Aproximativ 20% dintre locuinţele rezervate se află în provincie, iar restul de 80% în Bucureşti.

Credit la casă, „doar cu buletinul”

Potrivit organizatorilor, atitudinea vizitatorilor a fost una pozitivă, majoritatea fiind interesaţi de cum decurge programul „Prima Casă” şi care sunt cerinţele care trebuiesc îndeplinite.

„Majoritatea doreau să afle informaţii de la bancă, de aceea mulţi au mers la BRD, care a făcut parte dintre expozanţi. De asemenea, vizitatorii au dorit să găsească o locuinţă care să coste cât mai puţin într-o zonă cât mai bună. Mulţi erau interesaţi să achiziţioneze locuinţă doar cu buletinul sau să se grăbească să ia o decizie, având în vedere reducerile de până la 20%”, a mai spus Cosmin Radu.

Potrivit acestuia, cel mai mare success l-au avut expozanţii care ofereau varianta achiziţionării unei locuinţe doar cu buletinul. „Motivul pentru care această soluţie a fost una agreată de vizitatori este acela că  mulţi oameni posedă venituri câştigate la negru sau poate nu au cărţi de munca cu vechime. De asemenea, oamenii preferă această variantă deoarece doresc să scutească timpul pe care l-ar fi pierdut cu întocmirea documentaţiei necesare dosarului la bancă”, mai spune reprezentantul companiei organizatoare.

Achiziţia unei locuinţe doar cu buletinul nu impune decât un avans minim de 5%, ratele urmând să fie plătite începând la o lună de la târg. „De exemplu, la o garsonieră rata este de 248 euro şi la un apartament 395 euro”, spune Cosmin Radu.

Project Expo a avut loc în perioada 17-19 iulie la Palatul Copiilor din Bucureşti şi a avut un număr de 16.000 de vizitatori. Viitoarea ediţie a Târgului Imobiliar Project Expo va avea loc în perioada 18-20 septembrie.

DETALII:
Citeşte şi „Prima Casă”, scoasă la târg.
Citeşte şi Vile ieftine la Project Expo, prin programul „Prima casă”.