Prima denumire a dispozitivului a fost – „Computer-Aided Display Control”,  termenul de mouse, devenit ulterior „denumirea oficială”, referindu-se la forma rotundă a acestuia şi la cablul ca o codiţă, cu care este prevăzut.

Xerox Star a fost lansat de Xerox Corporation în 1981, fiind primul sistem comercial care a încorporat tehnologii variate, astăzi obişnuite la computerele personale: un monitor cu imagine formată din pixeli, o interfaţă grafică pentru utilizator – cu ferestre, iconuri, fişiere, mouse, conexiune Ethernet, servere de imprimare şi e-mail.

De-a lungul celor trei decenii de viaţă, mouse-ul a parcurs un drum lung. Prototipul primului mouse a fost inventat de Douglas Engelbart în 1963, în timp ce lucra la Institutul de Cercetări al Universităţii Stanford din Palo Alto (California). Înainte de a se fi transformat în mouse-ul de astăzi, dispozitivul a avut mai multe forme şi moduri de folosire.

Spre exemplu, una dintre metodele de utilizare testate iniţial, era aceea de a plasa mouse-ul pe capul sau pe bărbia utilizatorului. În 1972, rotiţele de pe suprafaţa plană a mouse-ului au fost înlocuite de o bilă, pe care multe astfel de echipamente o mai folosesc astăzi.

Tot anul acesta, în ianuarie, s-au împlinit 25 de ani de când Xerox a înregistrat domeniul de Internet www.xerox.com, acesta fiind al şaptelea nume de domeniu înscris din lume, din cele 202 milioane existente la momentul actual. În prezent, site-ul www.xerox.com este accesat din 161 de ţări, fiind disponibil în 21 de limbi.

De asemenea, în luna noiembrie 2010, pagina web Xerox a atins un nou record  – 1.037.477 de referiri directe în căutările online realizate într-o singură lună, la nivel local.