„2020, anul distrugerii Planetei?!”. Când ați citit această parte a titlului, cu siguranță v-ați speriat. Este însă doar realitatea crudă a ceva ceea ce a scăpat de sub control. Un fenomen global care poate duce la cele mai grave evenimente care ne pot afecta ireversibil pe toți.

Credeați că pandemia de coronavirus este cel mai rău lucru care ni se putea întâmpla? Ei bine, nu! Sau poate că nu. Să sperăm că da! În urmă cu câteva săptămâni, s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii un eveniment nefericit. Să nu îi spunem crimă, doar Justiția va stabili ce a fost acolo. Și, cum se spune, Justiția e oarbă. Hai să nu fim toți procurori, judecători sau jurați și să ne dăm cu părerea după un filmuleț de câteva minute.

Moartea lui George Floyd, pretext pentru reînvierea „demonilor”

Așa cum spuneam, în urmă cu câteva săptămâni, Planeta era oripilată de un filmuleț cu o persoană de culoare care era călcată cu genunchiul pe gât de un polițist. Era vorba despre George Floyd, un bărbat cu un „CV penal” care i-ar face pe mulți interlopi să se simtă rușinați.

George Floyd, „eroul modern” al unor oameni fără idoli și repere a primit 10 luni de pușcărie în 1998 pentru jaf armat, 30 de zile pentru încălcarea proprietății private în 2002, sentințe de 8 și 10 luni de pușcărie în 2002 și 2004 pentru posesie de cocaină și alte 10 luni de închisoare în 2005, tot pentru posesie de cocaină. De asemenea, în 2007 a participat la un jaf armat pentru care a fost arestat. Cam cu aceste lucruri s-a lăudat „eroul George Floyd” de-a lungul vieții sale. Cu siguranță, aceste lucruri nu scuză intervenția, pe alocuri brutală, a polițiștilor. Dar, să lăsăm Justiția să-și spună cuvântul. Să nu ne antepronunțăm și să vedem ură de rasă într-un caz clasic al poliției americane.

Ca să nu mai spunem că cel dispărut dintre noi avea și o relație inexistentă cu familia sa. De circa 6 ani nu mai voia să audă de soția și de fata lui. Acum, a fost transformat într-un erou, iar familia s-a îmbogățit peste noapte. Familia dispărutului a primit donații în valoare de 10 milioane de dolari!

Cum s-a transformat o moarte anonimă într-un joc politic?

Și de aici încolo a intrat în joc politicul în cel mai grotesc mod cu putință. Să nu uităm! În acest final de 2020, cea mai puternică națiune a lumii, SUA, își alege un nou președinte. Republicanul Donald Trump, președintele în exercițiu, se bate cu Joe Biden, candidatul democrat, fosta mână dreaptă a lui Barack Obama. Ultimul, la capătul a două mandate de președinte al SUA era practic la pământ. Încrederea americanilor în el era practic zero barat.

De ce această introducere? Pentru că aici începe politicul să se joace de-a alegerile și mai grav de-a istoria. Cum spuneam, Joe Biden, reprezentantul democraților și al stângii din America s-a dus să-și ia rămas bun de la George Floyd. Practic, l-a condus pe ultimul drum pe dispărut. Nu oricum! A intrat în corul său de bocitoare. La propriu. S-a frecat efectiv de coșciugul lui George Floyd, iar lacrimile nu au întârziat nici ele să apară. Ce nu face politica din om și disperarea de a ajunge într-o funcție. Să nu uităm un mic amănunt. Coșciugul dispărutului a fost confecționat din aur. Oare de ce?

Antifa și reînvierea „demonilor” trecutului

Să ne întoarcem în stradă, acolo unde lucrurile au degenerat grav. De ce distrugerea Planetei? Să vorbim un pic despre Antifa, una dintre organizațiile care participă activ la protestele din întreaga lume. De fapt, despre Antifa și Black Lives Matter („Viaţa negrilor contează”).

Prima dintre ele este învelită într-un staniol extrem de plăcut. Anti-fasciști. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Se luptă împotriva fascismului sau a celor care susțin supremația albilor, dar Antifa este, înainte de toate, o grupare neo-marxistă, de origine leninistă, o extremă stângă cu accente anarhiste pe care cu toții o voiam uitată. Se pare că demonii trecutului au reînviat. Comunismul de tip nou este pe străzi și ne învață ceea ce ar trebui să facem și cum să trăim. Mulțumim, dar nu ne dorim asta. Mulți dintre noi am crescut cu poza lui Nicolae Ceaușescu deasupra tablei din clase și nu mai vrem asta. De asemenea, nu îi mai vrem reîncarnați pe Petru Groza sau Gheorghiu-Dej, alți doi criminali odioși.

Black Lives Matter, a doua forță care ne îndeamnă să luptăm împotriva rasismului are strânse legături cu fostul președinte american, Barack Obama. Acesta i-a și primit la Casa Albă cât timp mai era președinte. Deci, Obama-Biden, perechea care mai vrea încă o dată la Casa Albă. Perechea atât de apropiată și dornică de socialism. Ce ironie! Asta se întâmplă în SUA.

Jos labele de pe istoria și eroii națiunilor

În fine, Antifa și Black Lives Matter nu s-a oprit aici cu protestele așa zis pașnice. În zilele când România își plângea eroii căzuți pentru libertate și capitalism în Mineriada sângeroasă din 13-15 iunie 1990, lumea dădea în clocot. În SUA, statuia lui Cristofor Columb, omul care a descoperit America era dărâmată de pe soclu. Columb, omul care a descoperit Tărâmul Făgăduinței și a dăruit lumii națiunea liberă. Este halucinant!

În Belgia, statuia lui Leopold al II-lea, întemeietorul Regatului a fost dată jos de pe soclu. În Marea Britanie,  a fost batjocorită statuia lui Winston Churchill. Probabil, când veți citi aceste rânduri o altă statuie va fi dărâmată sau batjocorită.

Nu judecați un erou istoric după regulile din 2020. Nu priviți și nu judecați strâmb ce s-a întâmplat cu sute de ani în urmă. Citiți istoria și vedeți contextele. Cum v-ați simți dacă o statuie a lui Mihai Viteazul ar fi dărâmată pentru că acesta ar fi considerat rasist? Separați contextele istorice și nu căutați rasismul acolo unde nu mai există! Gândiți cu propriul creier și nu vă lăsați manipulați. Cu toții suntem obligați să discernem binele de rău și portocaliul de albastru.

În încheiere, nu uitați de ce au început războaiele mondiale și haideți să nu fim părtași și contemporani la izbucnirea altuia. Demonii trecutului trebuie să rămână îngropați, iar libertatea, capitalismul și bunul simț trebuie să fie dominatoare.