Anul 2009 va fi marcat de greutati, fiind unul dintre cei mai dificili ani din istoria concernului Volkswagen, a declarat presedintele companiei, Martin Winterkorn.

Potrivit acestuia, veniturile din vanzari ale concernului Volkswagen vor fi mai scazute decat cele obtinute pe parcursul anului precedent, ca urmare a reducerii numarului de unitati vandute.

De asemenea, majorarea cheltuielilor de refinantare si deteriorarea situatiei la nivelul pietelor in care Volkswagen isi desfasoara activitatea va conduce la o scadere suplimentara a veniturilor.

„In aceasta situatie nu vom reusi sa atingem nivelul ridicat de venituri din anii anteriori”, a precizat Winterkorn.

Astfel, obiectivul declarat pentru concernul Volkswagen este acela de a inregistra rezultate superioare fata de concurenta si de a obtine o cota suplimentara de piata la nivel mondial.

„Pentru anul 2009, estimam o piata generala cu o valoare mai redusa de 50 de milioane de unitati. Anul trecut, piata a atins 55 de milioane autovehicule noi, in timp ce cota pentru 2007 a fost de aproximativ 59 milioane”, a mai spus Martin Winterkorn.

Rezultatele Volkswagen in anul 2008

Concernul Volkswagen si-a majorat veniturile din vanzari cu 4,5 procente, atingand o cifra de 113,8 miliarde de euro. Prin cele 6,3 milioane de autovehicule, compania a atins un nou record la capitolul numarului de unitati vandute, in conditiile in care piata globala a autoturismelor a inregistrat o scadere de aproape 6 procente in anul 2008.

Mai mult, Volkswagen a ajuns pentru prima data in clasamentul primilor trei producatori din industria mondiala a automobilelor.

Profitul operational al companiei a atins si el un nivel record anul trecut, ajungand la 6,3 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de anul 2007. Nu in ultimul rand, concernul a lansat 52 de modele, versiuni ulterioare si imbunatatiri de produs.