Potrivit unui comunicat de presă al MAI transmis luni AGERPRES, au fost aplicate totodată un total de 12.563 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului de viteză pe drumurile publice, fiind reţinute 629 de permise de conducere. 

De la începutul minivacanţei până luni, au fost înregistrate 13 accidente rutiere, faţă de 25 în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Traficul rutier a fost monitorizat din aer de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. 

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în medie, în fiecare zi, în intervalul 1- 4 iunie. Misiunile continuă şi luni, în special pe principalele artere rutiere, potrivit MAI. 

În fiecare zi, 8.900 de poliţişti şi 7.000 de jandarmi au fost în misiune, în teren, concentraţi, în special, în zonele aglomerate, în staţiunile turistice de la munte şi de la mare, dar şi pe traseele care converg spre lăcaşele de cult unde au avut loc manifestări religioase ocazionate de sărbătoarea de Rusalii. 

Peste 170 de jandarmi au acţionat în staţiunile montane, în sprijinul turiştilor care au avut nevoie de ajutor, iar aproximativ 3.690 de pompieri şi paramedici au intervenit pentru stingerea a 196 de incendii şi pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a 3.470 de persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. 

Echipajele IGSU şi SMURD situate în punctele de lucru temporare de pe A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometri 19+900 de metri, 65, 105 – în localitatea Drajna, 141 – în localitatea Feteşti şi la kilometrul 193 – în localitatea Valea Dacilor au fost solicitate pentru două misiuni, ambele intervenţii medicale. 

Totodată, pompierii şi paramedicii mobilizaţi în punctele de lucru temporare din judeţul Constanţa au intervenit în acest weekend pentru stingerea a trei incendii. 

Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au efectuat 62 de misiuni aeromedicale pentru salvarea a 62 de persoane care aveau nevoie urgentă de îngrijiri medicale şi pentru transportul acestora la spital. 

MAI anunţă că, în aceste zile, peste 5.690 de poliţişti de frontieră au fost la datorie. 803.272 de persoane cu 206.715 autoturisme au tranzitat în această perioadă frontiera de stat a României. Dintre acestea, 378.569 de persoane au intrat în ţară şi 424.703 au ieşit. 

Poliţiştii de frontieră rămân mobilizaţi şi luni la capacitate maximă în punctele de trecere a frontierei. Pe site-ul Poliţiei de Frontieră este disponibilă o aplicaţie online care prezintă timpul mediu de aşteptare din fiecare punct de graniţă pentru a permite cetăţenilor să-şi reconfigureze traseul prin alegerea unui punct care nu este aglomerat. 
Sursa: Agerpres