În urma tranzacției ce s-a încheiat la jumătatea lunii noiembrie, Floria.ro este preluată de Zurich Broker, care își extinde astfel operațiunile către zona de comerț online. Fondatorul Floria.ro, Mugur Frunzetti, rămâne alături de companie în calitate de consultant în comerț electronic, urmând să dezvolte și alte proiecte „în acest domeniu atât de familiar mie”, după cum declară Frunzetti.

O dată cu achiziția pachetului integral de acțiuni Floria.ro, Zurich Broker își propune să dezvolte afacerea, încurajând consumul de flori atât la nivel personal, cât și la nivel corporate.

“Floria.ro activează pe o piață dinamică, iar ratele de creștere ale afacerii depășesc creșterea pieței, ceea ce permite companiei să se mențină lider în vânzările de flori online. O dată cu această preluare, vom investi pentru dezvoltarea afacerii în noi direcții strategice, precum deschiderea Floria Concept Store într-un spațiu central din București, sau câștigarea de cotă de piață în zona aranjamentelor pentru corporate și evenimente, astfel încât nu doar clienți finali, ci și companiile să reînceapă să se bucure de gestul de a trimite flori partenerilor de afaceri”, spune Aura Caraman, directorul operațional al Zurich Broker.

Valoarea pieței de flori din România este estimată, anul acesta, la 100 milioane de euro, din care vânzările online reprezintă circa 2,5 milioane de euro. Creșterea anuală a vânzărilor de flori online este de cca. 20%. Potrivit propriilor estimări, Floria.ro este lider în această zonă și înregistrează creșteri de peste 40% de la an la an.  

Zurich Broker se află la a doua investiție pe piața din România, dupa achiziția pachetului majoritar al companiei AV Security Software Distribution, care deține drepturile de distribuție ale antivirusului G Data pentru România și Republica Moldova.