Shuanghui a obţinut controlul asupra Campofrio, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Europa, prin achiziţionarea gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari, şi trebuia să decidă dacă va prelua controlul deplin asupra Campofrio sau îşi va reduce participaţia sub 30%.

Marţi, acţionarii companiei americane Smithfield Foods (prezentă şi în România din anul 2004, când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara) au aprobat preluarea companiei de către firma chineză Shuanghui International Holdings Ltd.

Tranzacţia, care evaluează Smithfield Foods la 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, este cea mai mare preluare a unei companii americane de către o companie chineză. O comisie parlamentară care analizează fuziunile dintre companiile americane şi cele străine şi-a dat deja acordul pentru această tranzacţie.

În România, Smithfield Ferme este o companie de producere în sistem integrat a suinelor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Banat, din anul 2004, şi care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume.

Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane de dolari. Astăzi, compania operează 46 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, la care se adaugă patru unităţi de creştere suine şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate.
Sursa: Agerpres