Helen Coulon conduce o companie de consultanță în domeniul spa&wellness. Helen a petrecut 25 de ani atât în Europa, cât și în Asia, acumulând experiență în management-ul și operațiunile specifice domeniului wellness. Ca într-o aventură permanentă, și-a împărțit timpul între inaugurarea și administrarea spa-urilor pentru mari lanțuri hoteliere precum Hyatt, Starwood și Marriott. Helen a făcut parte și din echipa care a pregătit deschiderea complexului Spa Chiva Som din Thailanda. Chiar dacă Helen călătoreste mereu, are un stil de viață sănătos și este un exemplu atât pentru oamenii extrem de ocupați, dar și pentru cei care preferă un mod de viață mai sedentar. Helen va dezvolta Stejarii Spa, centru ce va fi inaugurat în cadrul Stejarii Country Club, în această toamna.
Iată câteva dintre tendințele identificate de Helen Coulon în domeniul wellness:
1. Adoptarea tratamentului holistic. Acesta se bazează pe vindecarea concomitentă a trupului şi sufletului și presupune un proces de reenergizare şi armonizare. Astfel, printre cele mai importante elemente, este inclusă o alimentaţie corespunzătoare, bazată pe fructe şi legume, precum și  sucuri proaspete ce ajută la detoxifierea şi revigorarea organismului. De asemenea, hidratarea corespunzătoare, exerciţiile fizice, meditaţia şi odihna sunt alte aspecte importante ale unei vieţi sănătoase.
2. Orientarea către ingrediente naturale. Există alimente cu puternic efect antioxidant, care ajută la întărirea sistemului imunitar, întârziind apariţia şi progresul bolilor neurologice. Între acestea, condimente precum turmericul, ghimbirul, cimbrul şi pătrunjelul, dar şi fructele oleaginoase şi de goji sunt cele mai importante.
3. Revenirea la elementele de bază ale unui stil de viață sănătos. De multe dintre aceste principii suntem conştienţi şi încercăm să le aplicăm în viaţa noastră, stabilindu-ne, astfel, un nou început. Însă, schimbările trebuie să vizeze şi elemente simple ce ţin de respiraţie, de comportament şi de modul în care ne raportăm la ceea ce se petrece în jurul nostru. Aerul proaspăt, activităţile fizice practicate în natură şi o respiraţie corespunzătoare sunt elemente importante ale rutinei zilnice, al căror rol îl putem înţelege mai bine practicând pilates. În ceea ce priveşte stilul de viaţă echilibrat, pentru a obţine armonie între minte şi spirit este recomandată moderaţia, răbdarea şi recunoştinţă.
4. Consultanță personalizată. Tot mai mulți dintre noi suntem interesați de informații, recomandări personalizate și, ulterior, rezultate pentru o stare fizică și mentală optimă. In prezent, există experți în aproape orice domeniu: de la nutriție, yoga, pilates, tai-chi, la meditație și life coaching. Pe viitor, vă puteți aștepta la apariția oricărui tip de consiliere în domeniul wellness.
Desfășurat pe o suprafață de aproximativ 22.000 mp, în inima pădurii Băneasa, Stejarii Country Club va reuni o zonă de fitness, piscină, terenuri de tenis interioare și exterioare, terenuri de squash, platform tennis, pistă de alergare, spații destinate copiilor, zone de la relaxare, alături de multe alte facilități. Complexul va găzdui și un centru SPA, ce va include pe lângă camere de tratament, piscină, spaţii de relaxare, hammam, saună şi camere cu aburi, o terasă discretă, un salon de înfrumusețare și un studio de pilates și yoga. Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați site-ul www.stejariicountryclub.ro.