‘Am stabilit caietul de sarcini. Neavând încă pusă la punct finanţarea Departamentului de Energie, n-am putut s-o scoatem la licitaţie’, a spus Niţă.

Întrebat de jurnalişti dacă licitaţia va mai avea loc până la finalul anului 2013, aşa cum era programat, ministrul delegat pentru Energie a răspuns: ‘Probabil că nu’.

‘Important este s-o facem şi vă asigur că o facem aşa cum trebuie’, a mai spus ministrul Constantin Niţă.

Şeful de la Energie declara, pe 23 mai, că strategia energetică a României ar putea să fie finalizată până la sfârşitul acestui an, prima întâlnire de lucru pe acest subiect urmând să aibă loc în data de 10 iunie.

‘Sperăm să schiţăm, până în toamnă, o nouă strategie a sectorului energetic din România, în perspectiva anilor 2030 – 2035. În acest scop, încercăm să creăm – la nivelul ministerului – un colectiv pentru strategia energetică a României, iar o primă întâlnire pe acest subiect o vom avea pe data de 10 iunie. În cadrul noii strategii, vom pune accent pe elementele de viziune, încercând o nouă abordare faţă de cea folosită la elaborarea vechii strategii, unde nu se făcea decât o detaliere a resurselor energetice de care dispune ţara noastră’, a afirmat, atunci, Constantin Niţă.
Sursa: Agerpres