Practic, firma celor de la Lehman Brothers valorează acum mai puţin decât o Dacia Logan Laureate, al cărui preţ este de 11.300 euro.
Emblema a fost revândută la casa de licitaţie Christie’s International din Londra.Evenimentul survine la cinci ani de la colapsul băncii, cel care a declanşat cea mai mare criză globală financiară.
Firma celor de la Lehman a fost cumpărată pentru 42.050 lire sterline la o licitaţie cu bunuri ale băncii în septembrie 2010. Despre acea licitaţie, în beneficiul creditorilor, s-a spus atunci de către dealer ca având câteva preţuri nebuneşti. Vânătorii de suveniruri au ras rămăşiţele băncii prăbuşite, inclusive cărţi sau lucrări de artă de pe pereţii din birouri.
La acea vreme, emblema s-a dovedit a fi o investiţie mai puţin impresionantă. A fost evaluată între 8.000 şi 12.000 de lire sterline şi a fost cumpărată prin telefon de un ofertant necunoscut. Christie’s a spus că nu s-a comentat de ce firma s-a întors la vânzare.
Banca new-yorkeză Lehman Brothers a fost una din cele mai mari patru bănci de investiţii din lume până când pe 15 septembrie a intrat în faliment, cel mai mare din istoria SUA. Avea active de 639 miliarde dolari şi datorii listate de 613 miliarde dolari când a completat actele de intrare în faliment.