Contractul de lungă durată pe care Google și Departamentul de Apărare SUA l-au semnat permitea primei companii să cumpere la preț foarte redus combustibil pentru avioane, scrie Wall Street Journal. Înțelegerea a fost parafată datorită faptului că cele 7 avioane de tip jet pe care Google le are în proprietate, respectiv 2 elicopetere sunt garate la Moffett Federal Airfield, același loc unde se află și centrul de cercetare NASA.
Contractul permitea companiei H211 LLC (o firmă deținută de Sergey Brin, Larry Page și Eric Schmidt) să-și gareze avioanele la Moffett Federal Airfield, în pofida faptului că pistele de acolo nu permiteau operarea zborurilor non guvernamentale. Prin același contract, firma H211 LLC putea cumpăra combustibil pentru avioane la prețul de 3,19 dolari pe galon, față de 4,35 dolari pe galon. Înțelegerea a fost parafată în 2007.
Google a folosit combustibilul ieftin pentru a efectua călătorii în destinații exotice de vis precum Fort de France (Caraibe), Fiji, Las Vegas, Cancun, Honolulu, Nassau etc. Destul de greu de crezut că deplasările către aceste zone au fost efectuate pentru experimente ştiinţifice sau întâlniri de afaceri, notează Wall Street.