Apple are câteva motive să facă asta, scrie Businessweek.com. Mutarea dă companiei acces la o sursă de telefoane ușor uzate pe care le poate vinde în alte piețe din lume, ceea ce devine tot mai important în condițiile în care piețele din Vest au ajuns să fie saturate cu smartphones. Industria și-a sporit interesul pentru telefoanele mai vechi ale clienților din acest motiv.
Când T-Mobile a anunțat un plan care să permită clienților săi să-și ofere cât mai des telefoanele pentru răscumpărare, un executiv al companiei a spus unul din motivele pentru care au făcut asta a fost crearea unei piețe pentru telefoanele uzate.
Apple  oferă deja un program de reciclare prin site-ul propriu. Dar dând clienților o cale de comercializare a telefoanelor lor în schimbul unui credit imediat pentru un model mai nou reprezintă de fapt un stimulent acordat acestora pentru a intra în magazinele de retail ale Apple, fiind ispitiți de accesoriile cu marje înalte și în primul rând pentru ținerea unei legături cât mai strânse cu Apple.
Câștigul Apple ar putea ajunge să fie o pierdere pentru operatorii de wireless care vând iPhones prin magazinele lor de retail. Un program de răscumpărare ar putea de asemenea să țină clienții iPhone să nu migreze la alți producători, în special către Samsung. Desigur, aceasta nu ar fi o mare problemă pentru Apple: Un sondaj realizat pentru Fortune luna aceasta a arătat că 20% din clienții noi pentru iPhone au venit dinspre telefoane cu Android, în timp ce doar 7% din cei care au cumpărat Samsung au migrat dinspre Apple.
În plus, planurile Apple nu includ oferte în numerar pentru modelele vechi. În fapt, doar clienții care urmăresc trecerea la un telefon mai performant vor fi eligibili pentru a primi un bonus în schimbul modelului vechi, de forma unui card cadou încărcat cu valoarea de tranzacționare a dispozitivului vechi. Dacă telefonul nou va costa mai puțin decât cel răscumpărat de Apple,clientul va putea cheltui diferența în magazinele Apple. Dar nu va plăti pentru cei care se uită după un Galaxy S4.