Totodată, Damascul a acuzat Parisul, care s-a arătat în prima linie cu Washingtonul pentru lovituri aeriene punctuale asupra regimului sirian, că este ”iresponsabil” şi că ”susţine” Al-Qaida.

Într-o primă reacţie oficială la decizia preşedintelui american de a cere autorizaţia Congresului în vederea unei intervenţii militare în Siria, ministrul-adjunct de externe Fayçal Moqdad a declarat că ”preşedintele Obama era în mod clar ezitant, decepţionat şi confuz când vorbea ieri /sâmbătă/”. ”Nimeni, indiferent că este preşedintele SUA sau oricare alt preşedinte, nu poate justifica o agresiune nejustificabilă”, a declarat Moqdad presei.

”Acuzaţiile /americane/ privind utilizarea de către Siria a armelor chimice n-au nici o bază”, a estimat Moqdad. ”Arme chimice au fost utilizate de Al-Qaida şi de cei care sunt în solda sa, graţie a ceea ce oferă Turcia, Arabia Saudită şi alte ţări acestor terorişti. Congresul SUA trebuie să dea dovadă de înţelepciune”, a subliniat ministrul sirian.

”Există un guvern responsabil în Siria, dar guvernul de la Paris este iresponsabil /…/ Politicienii francezi au înşelat poporul francez şi s-au comportat în mod iresponsabil. Ei au falsificat faptele şi susţin organizaţii teroriste precum Al-Qaida”, a adăugat ministrul sirian.

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi ministrul său de externe înşeală poporul francez pentru a-şi justifica politica eronată în Siria. Ei vor eşua”, a mai spus oficialul sirian.
Sursa: Agerpres