‘Sistemul sanitar românesc este un sistem care poate asigura toate serviciile medicale pe care cetăţenii români le doresc sau de care cetăţenii români au nevoie. Alte comentarii facem degeaba. Sistemul sanitar românesc de astăzi este capabil să asigure orice fel de naştere pentru orice fel de copil, inclusiv prematur. Ştiţi foarte bine că avem multe maternităţi modernizate, avem multe altele în lucru pentru modernizare, deci se pot oferi condiţii normale oricărui cetăţean’, a spus Nicolăescu.

El a susţinut că nu avea de ce să fie informat în cursul serii de sâmbătă cu privire la faptul că Elena Băsescu a ajuns de urgenţă la spital şi că nu ştie de existenţa unor pregătiri speciale în acest caz.

‘Nu ştiu, nu este problema mea. Avem manageri de spitale, avem şefi de secţii, probabil că fiecare pacient şi mai ales ştiu femeile, ştiu de la nora mea, a avut un medic cu care s-a consultat toată perioada sarcinii, şi-a programat când a avut nevoie să nască. Mi se par lucruri absolut fireşti. Orice femeie responsabilă are grijă şi de ea şi de copilul pe care îl va aduce pe lume. Nu sunt lucruri ieşite din comun’, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu a mai arătat că nu a existat un protocol referitor la un spital de rezervă pentru Elena Băsescu.

Ministrul Sănătăţii a participat duminică la şcoala de vară a TNL de la Mamaia.

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, a născut în noaptea de sâmbătă spre duminică o fetiţă în greutate de 2,7 kilograme. Bebeluşul a venit pe lume prin operaţie de cezariană, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală.
Sursa: Agerpres