Spre deosebire de Mamaia, stațiunile din sudul litoralului practică tarife mai decente. Prin urmare, este recomandat să aruncați o privire către hotelurile din Neptun, Venus sau Saturn, dacă sunteți în cautare de cazare la patru sau cinci stele. Încă o mențiune: în această parte a litoralului, sunt construite și cele mai noi spa-uri, iar oferta hotelurilor include accesul la saune, piscine și zone de relaxare.

În cazul unui concediu cu familia, puteți încerca unul dintre hotelurile cu oferte all inclusive. Spre exemplu, Saturn (din stațiunea cu același nume), clasificat la cinci stele. În luna septembrie, camerele pot fi rezervate la promoție, prin programul „Litoralul pentru toți“. Sejurul de cinci nopți în regim all inclusive costă 985 de lei de persoană.

Un alt hotel de cinci stele recomandat este Inter (fostul hotel de patru stele Carmen) din stațiunea Venus. Unitatea a fost modernizată și redeschisă anul acesta, în urma unei investiții de zece milioane de euro. Inter este dotat cu un centru spa.

Tot în Venus, vă puteți caza la Melodia, clasificat la patru stele, și care, din acest sezon estival, oferă cazare și în regim demipensiune, prețurile în capetele de sezon ajungând până la 800 de lei pentru o săptămână.

Neptun și Vama Veche, la mare căutare

Fosta vedetă a litoralului, Neptun, mai are mult de lucrat la capitolul imagine, însă noile hoteluri ajută la schimbarea la față a stațiunii. Pentru cei care vor relaxare, există câteva variante bune în Neptun. O opțiune este hotelul 2D Resort & Spa, ce oferă camere de două și trei stele. Pentru un sejur la cinci stele, turiștii pot alege clubul de vacanță Mediterraneo, mai ales că prețurile pornesc în extrasezon (după 1 septembrie) de la 39 de euro pentru o cameră dublă. În ultima săptămână a lunii august, tariful începe de la 59 de euro pe noapte.

Ultima, dar nu cea mai puțin atrăgătoare stațiune a litoralului, este Vama Veche, probabil, cel mai nonconformist loc. Cazare de lux în Vamă este greu de găsit, dar nu imposibil, pentru că dezvoltarea imobiliară a reușit „să scoată“ și astfel de unități de cazare. Prin urmare, pentru pretențioși există Club D’Or, care include vile de patru și două stele. Pentru ultima săptămână a lunii august, tariful la patru stele este 430 de lei pentru o cameră dublă, iar în septembrie, scade la 300 de lei.