În urma studiului, (A.N.P.C.P.P.S) a observat că în majoritatea unităților HoReCa analizate (73%) nu se eliberează bon fiscal decât la cerere, iar în 27% din cazuri acesta a fost eliberat în mod automat fară o solicitare ulterioară. Au fost identificate 22 de unități și au fost analizate din punct de vedere al respectării drepturilor consumatorilor cât și al legislației în vigoare. Printre unitățiile ce eliberează bon fiscal automat se numără următoarele: Cafeneaua Egipteană, Entourage, The Embassy, Hanul cu Tei, La Muse, Arcade Café, Curtea Berarilor.
Cele mai multe dintre unitățile analizate, (64%), dispun de afișe cu informații obligatorii de afișat pentru consumatori (ex. numărul protecției consumatorilor). În ceea ce privește existența unor produse alternative pentru cei care sufera de anumite probleme medicale, precum alergii la diferite alimente sau preferă zaharina în schimbul zaharului, doar în 59% dintre localuri se pun la dispoziție astfel de produse.
Potrivit A.N.P.C.P.P.S, cele mai cautate străzi pentru deschiderea de localuri în Centrul Vechi sunt, în prezent, Smârdan, Lipscani și Strada Franceză, acestea având cel mai mare trafic. Pe strada Lipscani cea mai mare parte a localurilor sunt restaurante cu specific național, cum ar fi cel libanez, românesc sau turcesc, dar și pub-uri.