Prin atribuirea acestui contract, conducerea CFR SA speră că serviciile de taximetrie se vor îmbunătăți la Gara de Nord, iar călătorii vor beneficia de siguranță mai mare. De asemenea, un efect al acestei licitații ar putea fi, după cum subliniază CFR SA, eliminarea taximetriștilor pirat.
Dreptul de folosință a terenului în suprafaţă de 300 mp, situat la intrarea în staţia CF Bucureşti Nord – zona Coloane, a fost atribuit la preţul de 5 lei/mp/lună, fără TVA, termenul pentru semnarea contractului fiind de 5 zile de la adjudecare. Câștigătoarea licitației are obligația de a instala 4 touchscreen-uri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea și, respectiv, la ieșirea din spațiu, de a asigura personalul necesar operării acestora și de a semnaliza existența acestei stații oficiale de TAXI în interiorul Gării de Nord.

Caietul de sarcini a fost achiziţionat de 10 agenţi economici, documentaţia de participare fiind depusă de un singur ofertant, SC MERIDIAN TAXI SRL.

Pentru îmbunătăţirea imaginii Gării de Nord şi a creșterii calității serviciilor oferite călătorilor, CFR SA a luat și alte măsuri, cum ar fi implementarea rețelei de internet wi-fi gratuit, instalarea unor panouri indicatoare bilingve pentru o mai ușoară orientare a călătorilor, schimbarea chioşcurilor de la capătul peroanelor, dar şi lansarea inițiativei de a transforma Gara de Nord într-un spațiu al culturii urbane.