Când vine vorba despre tequila cu toții ne gândim la shoturi, lămâi și sare și la petreceri zgomotoase, unde această băutură ar trebui să fie calea cea mai scurtă către distracție. Tequila este o băutură nobilă și merită să fie degustată și savurată și ea cum sunt și alte băuturi cu faimă mai bună din Europa sau nordul Americii. O dată ce te obișnuiești cu gustul ei și înveți să cumperi doar tequila veritabilă, vei ajunge să te bucuri de ea din plin, cu puțină gheață sau în cocktailuri un pic mai sofisticate. Orice tequila care e făcută 100% din agave trebuie să fie neapărat îmbuteliată în Mexic, iar pe eticheta ei trebuie să scrie “Hecho en Mexico”. Tequila mixto, care conține doar 51% alcool de agave, poate fi exportată în vrac și îmbuteliată oriunde în lume.
În mod tradițional tequila se bea, întradevăr, cu sare și lămâie. Lingi sarea pusă pe mână, între degetul mare și arătător. Sorbi până la fund shotul de tequila. Muști apoi din felia de lămâie sau lime. Și repeți figura de câte ori poți sau vrei. Acesta este modul comun în care poți să o bei. Însă tequila nu e doar prietena petrecăreților. Ea poate fi savurată și în cocktailuri răcoritoare, de care să te bucuri în tihnă într-o seară de vară, alături de prieteni. Iata cinci dintre cele mai potrivite pentru vremea de-afară:

Paloma

Umple un pahar mare cu gheață pe trei sferturi și apoi toarnă o măsură și jumătate de tequila reposado, sucul unui grepfrut și doi trei stropi de miere sau sirop de agave. Amestecă bine și la final umple paharul până sus cu apă minerală și decorează cu un sfert de lime

El Diablo

Într-un pahar înalt pune gheață pe jumătate și peste o măsură și jumătate de tequila, una de Crème de Cassis și sucul unui lime. Amestecă bine ingredientele cu gheață și apoi adaugă ginger ale până sus.

Spicy Margarita Punch

Combină într-un pitcher două măsuri de sirop de agave sau sirop simplu, 2 măsuri de tequila, patru măsuri de suc de lămâie, o măsură de triplu sec și un ardei iute (de preferat jalapeno), tăiat în două pe lung. Ține ingredientele la frigider trei ore (sau atât cât îți place ție să fie de spicy) și apoi scoate ardeiul. Înainte de servi Margarita în pahare gulerate cu sare adaugă câteva cuburi de gheață în pitcher și amestecă bine.

Pepino

Pune două-trei felii subțiri de castravete într-un pahar înalt și zdrobește-le un pic cu muddlerul. Adaugă câteva cuburi de gheață și o măsură și jumătate de tequila, doi-trei stropi de sirop de agave, sucul unui lime și câteva frunze de busuioc. Amestecă bine și apoi umple paharul până sus cu suc de ananas.

Watermelon Sugar

Pune un ardei jalapeno tăiat în lungime pe jumătate într-un pahar normal plin cu tequila reposado și ține-l acolo la infuzat 20 de minute. Apoi strecoară tequila într-un pithcer și zdrobește peste cu muddlerul două pahare de cubulețe de pepene roșu. Adaugă apoi o măsură de suc de lămâie, o măsură de sirop de agave sau sirop simplu, ametecă bine și lasă-le la frigider două ore. Înainte de a servi punchul pune câteva cuburi de gheață și amestecă bine.
Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.