Potrivit unui comunicat al IGPR remis sâmbătă, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au depistat 98 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 47 de minori.

Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au depistat 50 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre care 42 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 aveau mandate de arestare preventivă, pe numele a 3 persoane erau emise mandate europene de arestare, iar o persoană avea emisă sentinţă de internare într-o unitate spitalicească.

Astfel, un bărbat de 41 de ani din Giurgiu, care se sustrăgea de la executarea unui mandat de arestare preventivă pentru trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat, a fost depistat de către poliţişti în Bucureşti, la data de 14 august. Ulterior, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Giurgiu.

Un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, care se sustrăgea executării unei pedepse de 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane, a fost depistat, la data de 9 august, în Tecuci. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Galaţi.
Sursa: Agerpres