Există hoteluri la nivel mondial care, indiferent de tarifele practicate, își găsesc clienții printre oamenii cu bani, mai ales datorită faptului că sunt frecventate de cele mai cunoscute persoane ale planetei.

Trip Advisor a realizat un clasament al hotelurilor celebrităților și milionarilor și, potrivit acestuia, Hotel Danieli din Veneția este preferatul bogaților. Nenumărate vedete și-au lăsat autografele în cartea de oaspeți a unității, iar turiștii cu bani care au avut ocazia să se cazeze la acest hotel au rămas impresionați de cei care au fost înaintea lor acolo. Podiumul este completat de Hotel Bel-Air  din California (SUA) și Las Ventanas al Paraiso din San Jose del Cabo (Mexic).

Două hoteluri preferate de celebrități când ajung în Franța sunt Le Bristol și Le Meurice din Paris. La Londra, cei mai bogați oameni ai planetei se cazează la The Goring, iar la Hong Kong la The Landmark Mandarin Oriental.

În clasementul hotelurilor realizat de Trip Advisor se mai află Palazzo Versace din Queensland (Australia), Sundance Resort din Utah (SUA) și Chateau Marmont de la Hollywood.