Conform datelor oficiale, în timp ce numărul de înmatriculări noi pentru vehicule rutiere şi transportul pasagerilor s-a majorat cu 17,8%, înregistrările vehiculelor pentru transportul mărfurilor au crescut cu numai 0,1%.

De asemenea, în trimestrul al doilea din 2013, înmatriculările noi de mopede şi motociclete au crescut cu 19,8%, iar cele de autoturisme cu 7,3%, faţă de trimestrul II 2012.

În ceea ce priveşte autobuzele şi microbuzele, înmatriculările noi au scăzut cu 27,9%, în timp ce înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut la toate categoriile, respectiv cu 6,2% la categoria autocamioane şi cu 2,9% la remorci si semiremorci.

Datele INS relevă faptul că, în comparaţie cu primele trei luni din acest an, în intervalul aprilie-iunie, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,8%, iar cele pentru transportul mărfurilor cu 0,5%.

Potrivit Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, în iunie, au fost înmatriculate 5.704 vehicule noi ceea ce reprezintă o scădere de 39,31% faţă de iunie 2012.
Sursa: Agerpres