Carrefour România și-a securizat o nouă locaţie de hipermarket (9.600 mp)în incinta centrului comercial Shopping City Galați, dezvoltat de NEPI. Inaugurare este prevazută de către dezvoltator pentru ultimul trimestru al  lui  2013.

Shopping City Galați va fi ridicat pe un teren în suprafaţă de aproximativ 12 hectare şi va include, pe lângă hipermarket-ul Carrefour, și un ,,shopping mall’’  de aproximativ 20.000 mp cu retaileri naționali și internaționali, precum și o zonă de divertisment şi un food court. Clienţii noului centru comercial vor avea la dispoziţie peste 1.400 locuri de parcare gratuite, cu acces din bulevardele adiacente.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european și cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent în peste 30 de țări din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numără peste 475.000 de angajați.

În România, Carrefour numară, în prezent, 122 magazine (aproximativ 9.000 de angajați) dintre care 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 69 de supermarket-uri „Market”, 28 de magazine de proximitate „Express” și un magazin virtual – carrefour-online.ro. Afacerile retailerului pe piața locală au depășit anul trecut 4,2 mld. de lei, iar profitul s-a ridicat la 104,7 mil. lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor.

New Europe Property Investments plc este o companie înființată pentru a investi în proprietati comerciale,  în principal în România, unde Grupul este activ încă de la înființarea sa, în 2007.

Grupul este în prezent listat pe piața principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange și la Bursa de Valori București.