‘Din punct de vedere politic, un lucru e clar: nu vor exista măsuri de stimulare, în ciuda mediului economic dificil’, a afirmat Zhu.

Guvernul încearcă să-şi facă politica fiscală mai eficientă utilizând economiile rezultate din reducerea cheltuielilor administrative pentru politici fiscale de stimulare, cum ar fi reducerea taxelor pentru micile companii şi extinderea reformei TVA, susţine Zhu Haibin.

Referindu-se la politica monetară din China, economistul chinez afirmă că banca centrală încearcă să activeze rezerva de credit existentă prin reducerea împrumuturilor speculative şi prin dirijarea fondurilor către sprijinirea economiei reale.

Deşi încetinirea continuă a economiei nu a declanşat o schimbare în politica Chinei, toleranţa Guvernului nu este nelimitată, a adăugat Zhu, menţionând că ţinta Guvernului de creştere a economiei este de 7,5% pentru acest an.

Preşedintele Xi Jinping a afirmat săptămâna trecută că statul chinez trebuie să aprofundeze reformele în domeniile importante pentru a elimina barierele instituţionale care restrâng creşterea.

Economia Chinei a înregistrat în 2012 o creştere de 7,8%, cea mai slabă din ultimii 13 ani.
Sursa: Agerpres