Împrumutul va permite finanțarea proiectelor dezvoltate de IMM-uri, de companii de talie medie (cu până la 3.000 de angajați), precum și de alte entități din sectorul public sau privat din România.

Prin contractul semnat astăzi, volumul împrumuturilor acordate de BEI de la începutul activității sale de creditare în România (în 1993), se ridică la 9,4 miliarde EUR. În ultimii 5 ani, peste 700  milioane EUR au fost contractati pentru a sprijini aproximativ 2.900 de proiecte pentru IMM-uri.

"În ultimii ani, am văzut o cerere clară pentru finanțarea IMM-urilor din România. Cu toate acestea, companiile de talie medie se confruntă cu probleme în obținerea de finanțare întrucât, de cele mai multe ori, sunt prea mari pentru a se încadra în programele destinate IMM-urilor. Împrumutul pe care îl semnăm astăzi  cu ING Bank România va răspunde acestor nevoi și le va permite acestora accesul direct și eficient la finanțarea necesară. În prezent, BEI lucrează cu unsprezece intermediari financiari din România. Prin această rețea extinsă de bănci partenere, BEI oferă sprijin IMM-urilor din România." a declarat Mihai Tănăsescu, vice-președinte BEI, responsabil pentru activitatea de creditare din România.

"IMM-urile și companiile de talie medie sunt un vector important al relansării economice. Pe măsură ce afacerile mici și mijlocii se dezvoltă, vrem să finanțăm evoluția lor astfel încât să le putem susține nevoile din ce în ce mai complexe." a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

ING Bank România continuă strategia de susținere a antreprenoriatului local în toate segmentele – de la IMM-uri și până la companiile de talie mare, iar linia de finanțare semnată astăzi cu BEI vine în continuarea acestui demers.

Contractul încheiat astăzi reprezintă primul împrumut pe care BEI îl semnează cu ING Bank România în calitate de intermediar. ING Bank este un partener constant al BEI, în special în zona Benelux și, mai recent, în alte câteva țări europene.

Banca Europeană de Investiții este o instituție a Uniunii Europene, responsabilă de creditarea pe termen lung, deținută de către statele membre. BEI oferă finanțare pe termen lung pentru investiții solide cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

ING Bank deţine o poziţie solidă pe piaţa bancară românească, oferind o gamă completă de servicii financiare tuturor categoriilor de clienți. Din 1994 şi până în prezent, ING Bank şi-a dezvoltat operaţiunile într-un ritm susţinut, prin diversificarea portofoliului de produse şi al celui de clienţi. În prezent, ING Bank Romania are aproximativ 200 de unități bancare pentru companii și persoane fizice.