Evenimentul de lansare a zborurilor TAROM, Dublin – Bucureşti – Dublin a fost realizat în colaborare cu Dublin Airport, în prezenţa Excelenţei Sale, Ambasadorul României în Irlanda, dl Iulian Buga şi reprezentanţilor comunităţii de români în Irlanda, tour operatori, agenţi, presă.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Iulian Buga a descris revenirea TAROM pe piaţa irlandeză ca fiind "un proiect major devenit realitate la momentul cel mai potrivit" şi a subliniat importanța simbolică a revenirii liniilor aeriene naționale românești atât pentru dezvoltarea potenţialului de afaceri şi turistic al celor două țări cât și pentru comunitatea românească din Irlanda.

TAROM operează zboruri directe de trei ori pe săptămână, și oferă, de asemenea, pasagerilor conexiuni ulterioare de la Bucureşti către destinaţii externe, cum ar fi Tel Aviv, Atena, Cairo, Belgrad, Sofia şi către detinaţiile interne.

Zborurile sunt operate cu o aeronavă de tip Boeing 737 în zilele de miercuri, vineri şi duminică.

“Am fost implicată în deschiderea iniţială a destinaţiei Dublin, în anul 1999 şi sunt fericită că am redeschis această cursă. De cand am reintrodus aceast zbor, la începutul lunii mai 2013 am constat că cifrele arată foarte bine ceea mă face să ma gândesc ca vom avea în viitor frecvenţe zilnice între cele două oraşe”, a declarat Silvia Columb, Director general adjunct – CCO TAROM.

“Aeroportul din Dublin va lucra în strânsă colaborare cu TAROM pentru a stimula traficul pe noua rută. Anul trecut, mai mult de 70.000 de pasageri au călătorit între aeroportul din Dublin și România, din care 55.000 de pasagerii au zburat între cele două capitale. Cu noua cursa TAROM, sperăm ca acest număr să crească pe termen mediu. " a spus DAA Director Strategie Vincent Harrison.