Numărul tranzacţiilor contactless efectuate cu carduri în Europa a crescut în martie 2013 cu 46% faţă de decembrie 2012, la peste 19 milioane de operaţiuni. În Europa, există 58 de milioane de carduri contactless Visa.
Marea Britanie a înregistrat cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte tehnologia contactless, având 26,9 milioane de carduri contactless în circulaţie, ceea ce înseamnă că unul din patru carduri Visa este contactless.
Interesul faţă de cardurile contactless este impresionant şi în Polonia, unde există 8,6 milioane de astfel de carduri şi 116.000 de terminale de acceptare. In Polonia se realizează lunar 10 milioane de tranzacţii contactless şi se cheltuiesc 57 de milioane de euro prin intermediul cardurilor şi telefoanelor mobile cu tehnologie contactless.  
“Ne aşteptăm ca 2013 să marcheze un moment de referinţă în evoluţia cardurilor contactless şi în România. Unele bănci vor începe să elibereze automat carduri contactless la reemitere şi emitere de noi carduri şi, dacă acest lucru se va întâmpla, estimăm că vom atinge o masă critică de carduri contactless în următorii doi ani. În paralel, este necesar să se dezvolte şi reţeaua de acceptare a cardurilor contactless. Acestea au fost elementele cheie care au stat la baza succesului din Polonia şi ne dorim ca şi România să urmeze acest drum”, a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.