‘La OPSPI (Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie n.r) am primit şase oferte pentru Cuprumin din partea unora dintre cele mai mari companii din domeniu. Este vorba despre investitori din Rusia, Europa şi America de Nord. Nu va fi privatizare, ci un parteneriat. Compania va investi şi va avea o parte din producţie pentru o anumită perioadă’, a afirmat Varujan Vosganian.

Oficialul a adăugat că zece investitori şi-au exprimat intenţia de a participa la privatizarea companiei Oltchim.

‘În cazul Oltchim, scrisorile de intenţie a urcat la zece. Sunt investitori importanţi din India, Azerbaidjan, Rusia, Qatar, Marea Britanie, Germania. Interesul este foarte mare. Sunt şi investitori din Israel. În acest caz va fi o formulă integrată prin care să preia şi Arpechim’, a spus Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat că pentru Plafar există şase oferte pentru privatizare.

‘Săptămâna viitoare, pentru Plafar vom înainta un Memorandum pentru a fi scoasă din interes naţional, ca să fie privatizată mai uşor. Vrem o privatizare rapidă. Există şase oferte la Plafar din partea unor firme din ţară şi din străinătate’, a adăugat Varujan Vosganian.

Pentru Aversa autorităţile nu au primit nicio ofertă, a precizat acesta.

‘Nu avem nicio ofertă pentru Aversa. Dorim să realizăm şi un eveniment public şi să căutăm un posibil investitor. Compania este în lichidare şi am solicitat, iar administratorul judiciar a acceptat ca vânzarea să se facă pentru întreaga instalaţie, cu obligativitatea ca trei ani să fie păstrat personalul şi relua activitatea. Adică nu se va mai vinde pe bucăţi’, a adăugat ministrul Economiei.
Sursa: Agerpres