Noul plan prevede în special reducerea cu 30.000 a numărului locurilor de muncă din sectorul bugetar şi prelungirea programului de muncă săptămânal în cazul funcţionarilor publici de la 35 de ore la 40 de ore.

”Începând de mâine (marţi), o misiune tehnică a Comisiei Europene, BCE şi FMI se va afla la Lisabona, pentru a analiza cu guvernul măsurile prezentate de premierul Pedro Passos Coelho” vinerea trecută, se menţionează în comunicatul de presă al guvernului portughez.

În mai 2011, Portugalia a promis să pună în aplicare un plan de austeritate şi de reforme pe o perioadă de trei ani, în schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat de Uniunea Europeană şi FMI.

Adoptarea acestor măsuri este necesară pentru ca Lisabona să primească o nouă tranşă în valoare de două miliarde de euro a ajutorului din partea creditorilor internaţionali.

Planurile succesive de austeritate adoptate până în prezent au adâncit recesiunea economiei portugheze şi au adus rata şomajului la un nivel record, provocând nemulţumiri în rândul populaţiei şi o izolare tot mai mare a coaliţiei politice aflate la putere în ultimii doi ani.
Sursa: Agerpres