Scandalul de nepotism a izbucnit după ce parlamentul a publicat, vineri, numele a 79 de membri ai săi care, începând din anul 2.000, şi-au angajat soţiile, copiii sau părinţii ca secretari sau consilieri în cabinetele lor parlamentare.
Ministrul agriculturii din Bavaria, Helmut Brunner, a recunoscut că şi-a angajat nu numai soţia, ci şi sora şi nepoata. ‘De la 1 aprilie 1999 şi până în 31 decembrie 2008, a fost angajată sora mea, iar de la 1 aprilie 199 până la 31 decembrie 2002, nepoata’, a spus el, precizând că remuneraţiile au fost de 400, respectiv 325 de euro pe lună.
 Afectat de acest scandal a fost şi ministrul culturii, Ludwig Spaenle, din cadrul Uniunii Social-Creştine (CSU), care a anunţat că va returna imediat 34.000 de euro.
 Primul ministru al landului, Horst Seehofer, şi CSU, aliaţi ai cancelarului Angela Merkel în guvernul federal, au reacţionat imediat după publicarea listei de vineri, în contextul în care opoziţia a cerut demisia tuturor celor care deţin funcţii publice şi sunt implicaţi în acest scandal de corupţie.
Modul în care a procedat Ludwig Spaenle este corect şi ‘va avea ecou în rândul celorlaţi membri ai cabinetului’, a asigurat Horst Seehofer.
Sursa: Agerpres