‘Sezonul a debutat în această dimineaţă (miercuri, n.r.) cu Parada Litoralului Românesc, care a pornit la ora 11,00 din Mangalia, urmând să ajungă la ora 17,00 în Mamaia. La paradă au participat autobuze etajate, maşini de epocă, motociclete şi maşini de raliu. Publicul a putut călători cu autobuzele etajate, alături de oficiali ai oraşelor de pe litoral şi de un reprezentant al Ambasadei Bulgariei în România. La sosirea paradei în Eforie Nord a asistat şi primarul oraşului, Ovidiu Brăiloiu’, se arată în comunicatul citat.

Potrivit documentului, parada se va termina la piaţa Cazino din Mamaia, unde vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, şi preşedintele Autorităţii, Răzvan Filipescu, vor asista împreună cu publicul la un spectacol multietnic de muzică şi dansuri româneşti, greceşti, aromâne şi ruseşti. La final va avea loc o expoziţie de maşini de epocă şi maşini aerografiate.

În seara zilei de miercuri va avea loc şi Turist Summer Festival, unde Primăria Constanţa îşi va lansa evenimentele pentru acest început de sezon. Tot miercuri seară va defila şi primul car alegoric din acest sezon, eveniment organizat de clubul Crush din Mamaia.

‘Toate hotelurile deschise pe litoral sunt pregătite să primească turişti. Circa 30.000 de turişti sunt acum pe litoral, iar până la sfârşitul săptămânii estimăm că numărul total al turiştilor pe litoral va depăşi 40.000’, a declarat vicepreşedintele ANT, Mirela Matichescu.

Începând cu data de 15 mai, pe litoral vor sosi şi primele grupuri organizate de turişti străini, aduşi de concernul Thomas Cook – Neckermann. Tendinţele începutului de sezon arată că în acest an numărul turiştilor pe litoralul românesc va creşte comparativ cu anii trecuţi.
Sursa: Agerpres