Ţi-ai programat o vacanţă de vis, relaxantă şi fără griji, însă concediul propriu-zis nu începe decât când ai ajuns la destinaţie. Dacă ai plănuit o vacanţă într-o locaţie mai îndepărtată, pe lângă smartphone, pe care n-ai cum să-l laşi acasă, o tabletă sau un cititor de cărţi digitale poate face ca timpul să treacă mult mai repede. Pe piaţa locală se găsesc în prezent zeci de modele de tablete, care au preţuri ce pornesc de la 290 de lei (Serioux S716TAB) şi pot ajunge până la 4.300 de lei (iPad generaţia a patra). La o tabletă este important să te uiţi la procesor, la cipul grafic şi  la rezoluţia ecranului, în caz că vrei să rulezi jocuri mai performante sau să te uiţi la filme. Autonomia bateriei este de asemenea importantă. Dacă vrei să citeşti, este mult mai recomandat un cititor de cărţi digitale. E-book readerele  au baterii care funcţionează şi patru săptămâni, spre deosebire de tablete, a căror baterie se epuizează, în cel mai bun caz, în zece ore.   
În ceea ce priveşte smartphone-urile, dacă ai de gând să îţi schimbi telefonul, un model care merită atenţie este Xperia Z de la Sony. Prezentat anul acesta la târgul de electronice de la Barcelona, Xperia Z este noul vârf de gamă al niponilor şi este telefonul cu cel mai mare grad de rezistenţă la praf şi la apă (standardele IP55 şi IP57). Astfel, dacă îl scapi în apă, pe zăpadă sau în nisip, poţi sta fără griji pentru că va funcţiona în continuare. Telefonul are o baterie care îi conferă o autonomie de 14 ore în modul de convorbire şi 530 de ore în stand by. La Xperia Z se poate asculta muzică timp de 40 de ore şi se pot urmări filme până la 5,5 ore înainte ca bateria să se epuizeze. Pentru a fi sigur că nu rămâi fără baterie la telefon sau la tabletă, poţi lua cu tine încărcător universal cu încărcare solară, precum GoPro X-Sories. Acesta este dotat cu o baterie internă de 1500mAh ce poate fi încărcată cu ajutorul unui cablu USB sau de la razele soarelui, datorită celulelor solare încorporate. Cu acest încărcator solar universal poţi încărca două produse în acelaşi timp. În ultimul rând,  din bajagul tău nu poate lipsi aparatul foto. Deşi smartphone-urile şi tabletele vin echipate cu camere din ce în ce mai performante, acestea nu se pot compara cu aparatele foto DSLR sau cele mirorrless. Aparatele foto DSLR au preţuri din ce în ce mai accesibile, iar cu acestea orice amator poate realiza fotografii de calitate. Majoritatea se orientează către Nikon sau Canon. Cel mai accesibil model DSLR de la Nikon este D3100, care are un preţ de 1.700 de lei şi include un obiectiv 18-55 mm. Pentru aceiaşi bani poți alege un Canon EOS 1100D, cu acelaşi obiectiv.
Aparatele mirrorless oferă aceeași calitate ca și cele DSLR, având avantajul că sunt mai mici și mai ușoare, însă, în prezent, prețul lor este mai mare. Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Samsung, Olympus, cu toți au în portofoliu astfel de aparate, iar prețul lor variază între 1.900 și 6.000 de lei.

gopro x-sories
preț: 172 lei
magazin: emag.ro

sony xperia z
preț: 2.700 lei
magazin: oktal.ro

canon eos 1100d
preț: 1.700 lei
magazin: f64.ro

ipad mini
preț: 1.600 lei
magazin: altex.ro