Disponibilă gratuit, aplicația Star Taxi permite unui utilizator să își comande un taxi licențiat, să vadă poziția lui pe hartă în timp real, să aleagă un anumit șofer pe baza comentariilor și a calificativelor acestuia, acordate de clienții anteriori și să comunice prin chat cu acesta dacă este necesar.

Pentru a beneficia de noua funcționalitate, utilizatorii Star Taxi trebuie să facă un simplu update la aplicația instalată pe telefon. Plata cu cardul a călătoriei se efectuează direct din aplicație, în câțiva pași simpli.

Mai întâi, utilizatorul introduce datele de card în aplicație. Va avea nevoie să tasteze adresa de email, o parolă și un cod de securitate personal. (Datele sunt în siguranță, procesarea cardului se face prin PayU și nici Star Taxi, nici PayU nu stochează aceste date)

Apoi, selectează "Card" ca metodă de plată atunci când comandă taxiul. Când ajunge la destinație, utilizatorului i se afișează în aplicație cât costă cursa, are posibilitatea de a rotunji suma pentru a lăsa ceva în plus șoferului pentru serviciile bine prestate (daca dorește) și dă "Slide to pay".

După ce plata a fost efectuată, utilizatorul va primi o chitanță pe email.

Pentru plăți viitoare, utilizatorul nu mai trebuie să își înregistreze cardul, ci doar să autorizeze acele plăți prin introducerea codului de securitate ales.

“Implementarea plății direct din aplicație împreună cu PayU este o dezvoltare firească: vrem să le oferim utilizatorilor opțiuni complete, servicii integrate, corelate cu toate celelalte beneficii ale unei aplicații pentru telefoane inteligente”, declară Florin Stoian, CEO Star Taxi.

“Ca integrator de soluții moderne de plată, PayU are ca obiectiv îmbogățirea experienței clienților de la o zi la alta. Parteneriatul cu StarTaxi ne ajută să venim în întâmpinarea cumpărătorilor cu noi instrumente de plată care să faciliteze interacțiunea cu furnizorul serviciilor”, explică Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU.

Aplicația Star Taxi poate fi descărcată atât pe Android (www.startaxi.ro/and) cât și pe iOS (www.startaxi.ro/ios) și este disponibilă în București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța și Iași.

Aplicația Star Taxi are, până în prezent, peste 100.000 de descărcări pe platformele iOS și Android. Aproximativ 1.500 de șoferi sunt disponibili, prin intermediul aplicației, în cele 6 orașe în care Star Taxi este prezentă: București, Brașov, Timișoara, Cluj, Constanța, Iași. Mii de comenzi sunt realizate zilnic, în cele 6 luni de la lansare fiind plasate 750.000 de comenzi prin intermediul aplicației.

Aplicația Star Taxi este dezvoltată de compania FDSV Online SRL.

PayU este furnizor de soluții eCommerce integrate, deținut de Naspers Ltd, un grup multinațional, cu operațiuni în 131 de țări în domenii ca media, Internet sau eCommerce.
PayU desfășoară operațiuni de integrare plăți online pentru peste 18.000 de companii în Europa, Asia și Africa, oferind plăți online simple și sigure către aproximativ 300 milioane de utilizatori de Internet.

În România, PayU este lider pe piața de plăți online, cu peste 2,8 milioane de tranzacții procesate în 2012 în valoare de 176,4 milioane de euro și o cotă de 80% din volumul total al Romcard. Din 2006 până în prezent, compania a procesat 87% din volumul total al plăților online declarat de către jucătorii din piață.