Amoroso, membru al consiliului de administraţie al Yahoo! din februarie 2012, urmează să fie înlocuit de un preşedinte interimar al CA, Maynard Webb, care este şi administrator, precizează comunicatul companiei americane.

“Sunt recunoscător şi mândru de progresele realizate de Yahoo! în ultimul an”, a comentat Amoroso, citat în document. “Când am preluat postul de CEO, le-am spus membrilor CA că intenţia mea este de a sta în funcţie un an pentru a ajuta Yahoo! într-o perioadă critică de transformare”, a mai afirmat el.

“În acest timp, Yahoo! a angajat o directoare generală formidabilă”, şi anume Marissa Mayer, “a adus o fantastică echipă de conducere, a revitalizat baza de angajaţi şi a început să lanseze produse de primă clasă”, a adăugat Amoroso, subliniind că “acum este momentul natural pentru mine ca să părăsesc CA”.

Consiliul de administraţie va număra 10 membri, faţă de 11 în prezent, printre care Marissa Mayer.

Săptămâna trecută, Yahoo! a dat publicităţii beneficii în creştere cu 36% la 390 de milioane de dolari pe primul trimestru, însă cu o cifră de afaceri în scădere cu 7% la 1,14 miliarde de dolari, în special din cauza diminuării încasărilor din publicitate, provocând îngrijorare pe piaţa aflată în aşteptarea rezultatului modificărilor strategice întreprinse de Marissa Mayer.

Sursa: Agerpres