Circa 44% dintre respondenţii la sondajul efectuat pe portalul www.bcrclubantreprenori.ro consideră că oferta de operaţiuni curente este principalul motiv pentru care aleg să lucreze cu o bancă, 24% apreciază că zona de creditare este determinantă în alegerea băncii, iar 16% spun ca sunt importante avantajele non-bancare, de genul trainingurilor, consultanţei sau promovării afacerii.

Pe de alta parte, circa 40% dintre antreprenori consideră că întârzierea la încasarea facturilor reprezintă una dintre principalele dificultăţi cu care se confruntă, în timp ce aproximativ 39% acuză scăderea cererii interne şi aproape 16% accesul dificil la credite.

Per ansamblu, circa 28% dintre antreprenori consideră că afacerile au crescut în anul 2012, 40% că au rămas constante iar 25% că businessul s-a redus. Circa 3% dintre antreprenori care au raspuns în cadrul sondajului au declarat că au început afacerea în anul 2012.

Pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, BCR organizează lunar sesiuni de training pe portalul www.bcrclubantreprenori.ro. Printre cele mai solicitate teme care să fie prezentate în cadrul sesiunilor de training se numără:

•    35,47% – Programe de finanţare / Fonduri UE
•    25,24% – Dezvoltarea  conţinutului unui plan de afaceri
•    18,58% – Proceduri fiscale: TVA colectat la încasarea facturilor

De la începutul anului şi până acum, BCR a organizat 3 sesiuni de trening ce au avut ca temă: Idei pentru un plan de afaceri reuşit; Soluţii de finanţare pentru proiecte de eficienţă energetică şi Mecanismul TVA la încasare. Ultimele detalii şi repetiţia finală.

Urmatoarea sesiune de training va avea ca temă ”Finanţarea afacerii în moneda în care încasăm” şi va avea loc pe 24 aprilie 2013.