"Doamna de fier", în vârstă de 88 de ani, a condus guvernul britanic din 1979 până în 1990. Este unicul prim-ministru, în 160 de ani de istorie britanică, reales de trei ori consecutiv.

"Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a precizat purtătorul său de cuvânt, lordul Bell.

Margaret Thatcher a vizitat România pentru prima dată în septembrie 1971, în calitate de secretar de stat pentru educaţie şi ştiinţă al Marii Britanii. În acel moment, România părea un stat ce doreşte să se desprindă de dictatul sovietic şi să meargă spre independenţă.

Cea de-a doua vizită a „Doamnei de fier", a avut loc în anul 1975, între 30 august şi 3 septembrie, de această dată în calitate de lider al Partidului Conservator, prilej cu care a cunoscut conducerea Partidului Comunist Român, pe Nicolae Ceauşescu.

Nu a revenit în România în calitate de prim-ministru, cu toate că în 1980, ministrul său de Externe, lordul Carrington, a făcut o vizită oficială în statul român, iar în aprilie 1981, Ilie Verdeţ, în calitate de prim-ministru, este primit la Londra de către Margaret Thatcher.

Baroneasa Thatcher, nascută cu numele Margaret Roberts, a devenit deputat conservator în circumscriptia Finchley (Londra) în 1959. S-a retras din Camera Comunelor în 1992.

A deţinut funcţia de ministru al Educaţiei şi a candidat împotriva premierului Edward Heath pentru postul de lider al Partidului Conservator în 1975.

A câştigat alegerile generale în 1979, 1983 şi 1987.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher era o persoană exigentă, irascibilă şi avea un apetit pentru whisky, conform arhivelor oficiale declasificate referitoare la primele luni petrecute de ea la Downing Street.