Creşterea bursei de astăzi, aproape cât scăderea din ziua de ieri, anunţul retragerii grupului britanic de investiţii Westhill odată cu abandonarea proiectelor imobiliare din România şi amânarea neimpozitării profitului reinvestit sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Bursa a crescut joi cu 1,24% şi a recuperat astfel o parte din corecţia, de 1,8%, înregistrată miercuri, într-o piaţă în care tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), SIF Oltenia (SIF5) şi BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au acoperit 55% din rulajul de 11,9 milioane lei, spune capital.ro.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital britanic Westhill, care anunţase în urmă cu un an planuri de investiţii de aproximativ 500 mil. euro pentru România, a ieşit de pe piaţa locală, după ce contractul de dezvoltare a mall-ului Zenith din Ploieşti a fost reziliat de către beneficiarul proiectului, fondul de investiţii Lewis Charles. În acest moment, dezvoltatorul mai are un teren cu destinaţie comercială, în Târgovişte, relatează standard.ro.

Neimpozitarea profitului reinvestit va fi amânată cel mai probabil pentru anul viitor, a declarat ieri Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri, precizează jurnalul.ro.

Alte ştiri importante din economie

Cum să-ţi alegi prima casă (evz.ro)

Volkswagen va prelua treptat producatorul auto Porsche si cele doua companii vor fuziona (hotnews.ro)

Wizz Air lanseaza noi zboruri spre Italia pentru a prelua din cursele MyAir (zf.ro)

BEI împrumută Societe Generale cu 300 mil. euro (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.