Ideea Curţii Constituţionale potrivit căreia salariile personalului bugetar nu ar trebui livrate pe carduri deoarece se pierd bani pe comisioanele bancare, anunţarea unei datorii publice a României de 28,5 miliarde euro şi creşterea fulminantă a Bursei de la Bucureşti cu 4% (comparativ cu evoluţia apatică de săptămâne trecută) sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Curtea Constituţională (CC) a susţine că plata obligatorie a salariilor personalului din instituţiile publice pe card este neconstituţională pentru că, prin comisioanele impuse, diminează din drepturile salariale, relatează capital.ro.

Datoria publică totală a României a crescut în mai cu 10% faţă de finalul anului trecut, la 120,717 miliarde lei (28,5 miliarde euro), reprezentând 22,7% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru acest an, arată datele publicate, luni, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), potrivit standard.ro.

Indicele BET al Bursei de la Bucuresti a incheiat sedinta  cu o crestere de 4%, sustinut de aprecierea puternica a titlurilor Bancii Transilvania, in timp ce sectorul SIF castiga 3,34%, in contextul unor evolutii pozitive si in pietele externe de capital, spune wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Şeful Porsche, momit să plece cu o sută de milioane de euro (evz.ro)

Actionarii Carpatica au spus „da” majorarii de capital (zf.ro)

Cursul de referinţă coboară la 4,2397 unităţi/euro (realitatea.net)

Sony anunţă BDP-S360, un nou player Blu-ray şi trei sisteme BRAVIA Theatre (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.