Semnarea acordului interguvernamental pentru promovarea Nabucco, ideea Microsoft de a oferi un sistem gratuit de operare şi efectele devastatoare ale impozitului forfetar pentru economie sunt principalele ştiri din domeniu .ro.

Astăzi, luni, s-a semnat la Ankara acordul interguvernamental de sprijinire a proiectului Nabucco. Au participat şefii de guverne ai Turciei, Bulgariei, României, Ungariei şi Austriei, precum şi preşedintele Comisiei Europene, scrie capital.ro.

Grupul american Microsoft va oferi o versiune gratuita a programului Office, accesibila utilizatorilor pein intermediul internetului, dupa ce compania rivala Google a lansat un program similar in urma cu trei ani, potrivit zf.ro.

Impozitul forfetar a determinat o avalanşă a firmelor care şi-au suspendat activitatea sau care au decis să-şi dizolve sau să-şi radieze voluntar operaţiunile economice. Din datele Registrului Comerţului, numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut de aproape 11 ori în prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, numărul dizolvărilor voluntare de companii a urcat cu 351% în primul semestru din 2009. La rândul lor, radierile voluntare au crescut de la 5.965 la 17.914, adică de trei ori mai multe, spune standard.ro.

Alte titluri importante din economie

Aleşii vor vota urmărirea penală în cazul Ridzi abia la toamnă (evz.ro)

Ministerul Finanţelor se împrumută tot mai mult, dar la dobânzi mai mici (adevarul.ro)

România va primi 170 de milioane de euro prin deblocarea fondurilor SAPARD, a anunţat Ministerul Agriculturii (realitatea.net)