Încadrarea în ţinta de deficit bugetar convenită cu FMI, vânzare de către SIF Oltenia a participaţiei la Bancpost pentru 600.000 euro şi nepotrivirea ofertei din piaţa imobiliară cu programul guvernamental „Prima Casă” sunt principalele ştiri din domeniul .ro.

Romania s-a incadrat „cu mare probabilitate” in tinta de deficit bugetar convenita cu Fondul Monetar International (FMI) pentru finalul primului semestru, a declarat, miercuri, Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, citat de NewsIn. Acesta a mai precizat ca, cel mai probabil, joi vor exista mai multe informatii cu privire la situatia veniturilor si cheltuielilor pe luna iunie, spune hotnews.ro.

SIF Oltenia (SIF5) va mai incasat 600.000 de euro pe langa cei 12,15 mil. euro pe care i-a luat de la grupul grec EFG Eurobank pentru vanzarea participatiei de 3,48% din Bancpost, ceea ce urca valoarea tranzactiei la 12,75 mil. euro, potrivit zf.ro.

Din 161 proiecte rezidentiale listate pe site-ul rezidential.net, dintre care 127 din Bucuresti, doar 18 se califica pentru programul Prima Casa, ceea ce insemna un procent de 14% din oferta totala, susţine wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

473.000 de disponibilizări în sectorul privat american (capital.ro)

Directorul Hidroelectrica, schimbat din funcţie
(evz.ro)

Softul de business s-a ieftinit cu 10% în primul semestru
(standard.ro)

Preţul energiei electrice rămâne neschimbat pentru casnici şi consumatorii industriali (adevarul.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.